Manege Laarbrug
55 jaar ervaring

Informatie voor ouders!

Hoe is de accommodatie.

De groepsaccommodatie heeft verschillende slaapkamers van 6 personen, 1 van 10 personen en een grote slaapzaal voor 14 personen. Alle kamers zijn voorzien van een douche en een toilet. Bij aankomst mogen de kinderen uitzoeken bij wie ze op de kamer slapen en op welke kamer. Verder zijn er twee groeps ruimtes, een grote en een kleine. Deze zijn allebij voorzien van een keuken. Meestal gebruiken we de grote zaal. Het ontbijt en de lunch wordt in deze keukens klaar gemaakt en de warme maaltijden worden in de keuken van het restaurant bereid.

Het rijden.

de paarden en pony`s op de manege zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde ruiters en amazones. In eerste instantie delen wij de paarden en pony`s in bij aankomst. We hebben dan al een globale indeling gemaakt naar kunnen en leeftijd. Mocht het gebeuren dat tijdens de week het paard of pony niet past bij de amazone of ruiter dan zal er gewisseld worden. Dit in overleg met de leiding en betreffende kind. Alle kinderen dienen natuurlijk een goed passende cap te dragen en rijlaarzen of jodphurs.

De activiteiten.

Wij proberen vele en leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen naast het paardrijden. De activiteiten zijn tot stand gekomen door kinderen die voorheen bij ons op kamp zijn geweest en die leuke spellen wisten of hebben bedacht. De leukste spellen en activiteiten zijn dan ook gebleven. We willen graag dat iedereen er aan mee doet maar wanneer ze echt niet willen gaan we ze niet phusen, ze hebben uiteindelijk toch vakantie. Onder de activiteiten valt ook het zwemmen. We hebben een zwembad maar ook een leuk riviertje op 100 meter loop afstand. Dit riviertje heeft een strandje waar bijna geen mensen komen. Hier gaan we vaak zwemmen als het echt lekker weer is.

Bedtijden

Tijdens de normale ponykamp weken gaan de kinderen uiterlijk om 11 uur naar bed. De jongere kinderen kunnen al eerder gaan slapen als ze dat willen. Op Woensdag hebben we film avond. Dit doen we omdat veel kinderen dan al een beetje moe zijn en zo eerder naar bed kunnen. Tijdens de Tienerweken en de Extreme weken kunnen de bedtijden afwijken. Kan uw kind niet goed tegen minder slaap dan is het misschien verstandiger om in te schrijven voor een normaal ponykamp.

Extreme® met 'Haunted Ghost Tour'

Er moet rekening mee worden gehouden dat er in deze week de tijden van het gaan slapen later zullen zijn dan de normale ponykampen. Er zullen spannende verhalen worden verteld en we maken spannnende bos spellen. Hou daar rekening mee bij het aanmelden.

Aan denken en rekening mee houden!

Wat moet je in ieder geval niet vergeten:

 •  Identiteitsbewijs (kopie) en zorgpas
 •  om te slapen: kussen+sloop, dekbed/slaapzak en hoeslaken;
 •  Toiletartikelen: shampoo/zeep, handdoeken/washandjes, tandenborstel/tandpasta enz;
 •  paardrijkleding: rijbroek (of broek zonder dikke binnennaden), rijlaarzen of chaps: bij het rijden met chaps draag je schoenen met een hak, dus geen gymschoenen onder je chaps, en het meest belangrijkste een cap.
 •  Een goed passende cap is het belangrijkst van de hele uitrusting, dus niet vergeten!
 •  Oude kleding/schoenen voor de (nacht)spellen in het bos;
 •  Spullen/kleding voor de bonte avond mocht je al een idee hebben van wat je evt. kunt gaan doen!;
 •  Er wordt een keuring georganiseerd om je paard/pony zo mooi mogelijk te maken. Neem dus spullen mee om je pony/paard zo mooi mogelijk te maken/versieren!;
 •  Spullen voor de Laarbrug wedstrijd: kleding (dit is niet verplicht), of misschien wil je je pony/paard wel invlechten ( met paardenelastiekjes ) voor de wedstrijd;
 •  Zwemkleding, badlaken en vergeet de zonnebrandcrème niet;
 •  Mocht je zelf borstels, halsters etc. mee willen nemen mag dit natuurlijk altijd, maar we raden wel aan dit soort spullen te voorzien van je naam! dit geldt ook voor je rijlaarzen/chaps en cap!

 • Oh Ja:
 •  Mobiele telefoons zijn toegestaan. Het zoekraken of schade aan de telefoons is geheel voor eigen rekening. Manege Laarbrug is hier niet voor aansprakelijk. Tijdens de activiteiten gelieve geen mobieltjes gebruiken. Uiteraard kunnen de kinderen ten alle tijde via de telefoon van de manege naar huis bellen.

  Voor onze gasten die een eigen pony/paard meebrengen, nog even het volgende:
 •  De pony/het paard staat bij ons op stro; voor een eventueel ander “matras” dient u dit ruim voor de tijd aan te geven;
 •  Hooi voeren we uiteraard, maar we adviseren u zelf brok mee te brengen (verandering van brok is wellicht niet zo prettig voor de pony/het paard);
 •  Als uzelf een makkelijk mee te brengen kastje heeft (welke op slot kan!) voor het opbergen van het zadel, hoofdstel etc., vinden wij het fijn als u deze tijdens de week ook bij ons stalt.
 • Hier vindt u de brief die u ook via de email krijgt

  Motto: De paarden en pony`s van Manege Laarbrug zetten altijd hun beste beentje voor!

  Je gaat bijna elke dag 3 uur paardrijden. Eén uur les en twee uur buitenrijden!!! Super tof!!!


  Een hele week vakantie met een eigen paard of pony. Bij Manege Laarbrug weet je zeker dat je een leuk en gezellig ponykamp beleeft.

  Je slaapt in luxe kamers met je eigen douche en toilet. De kamers verschillen van grootte van 6 bedden tot 14 bedden op de slaapzaal. Er is een recreatie zaal die gebruikt wordt om bijvoorbeeld de bonte avond te houden, te eten of waar je gewoon even lekker op de bank kunt gaan zitten. We hopen natuurlijk dat het mooi weer is zodat we alles buiten kunnen gaan doen.