ons
Programma

Tijdens onze ponykampen ga je veel rijden. We maken bijna elke dag een buitenrit en hebben dressuur- en springlessen. Verder hebben we veel leuke onderdelen in het programma zitten zoals; spellen met en zonder pony`s, kampvuur, een grote waterbak waar we met de paarden doorheen kunnen, "Pimp My Pony", een schemer/nacht rit zonder zadel en aan het einde van de week wedstrijdjes!
Tijdens de "EXTREME®" en de tienerkamp weken wijken we af van het gewone programma.

Elke dag brengen we de paarden en de pony`s naar de weides. Dit doen we zonder zadel. in een grote lange rij, terwijl we uit volle borst al onze kampliedjes zingen.

Motto: De paarden en pony`s van Manege Laarbrug zetten altijd hun beste beentje voor!

Je gaat bijna elke dag 3 uur paardrijden. Eén uur les en twee uur buitenrijden!!! Super tof!!!


Een hele week vakantie met een eigen paard of pony. Bij Manege Laarbrug weet je zeker dat je een leuk en gezellig ponykamp beleeft.

Zondag

Om 17.00 uur moeten alle ouders (helaas) vertrekken.
We beginnen met een kennismakingsrondje en de uitleg van het programma en de regels. Aan de hand hiervan zullen wij een indeling maken van de paarden en de pony's.
Dan is het onderhand al etenstijd en zal de corvee (jaa!!) de tafels dekken zodat we daarna een warme snack met brood kunnen eten. Na het eten gaan we snel naar stal om te kijken of je nou ook op de pony of het paard bent ingedeeld die je van te voren al zo leuk leek. Dan gaan we direct de eerste avond een buitenrit maken om kennis te maken met je paard of pony, hiervoor worden we ingedeeld in groepen. Na terugkomst gaan we de paarden en pony's zonder zadel naar de wei toe brengen en we sluiten de avond af met leuke kennismakingsspellen in de binnenbak!

Maandag

De volgende morgen staat er een lekker ontbijtje klaar met warme broodje. Om ongeveer 8.00 worden de pony`s en paarden uit de wei gehaald en naar hun box gebracht om te eten. De paarden en pony`s uit de wei halen houdt in zonder zadel terug naar de manege rijden! `s Ochtends zijn er lessen en na de middag is het tijd voor een buitenrit door het bos. Na de midag is er natuurlijk tijd voor één van de leuke spellen of lekker je pony verzorgen. Na het avondeten gaan de pony`s weer op dezelfde manier (zonder zadel) naar de wei en zijn er weer verschillende leuke spellen en activiteiten.

Dinsdag

Deze dag heeft dezelfde indeling als de maandag. Daarbij zijn natuurlijk de lessen en spellen weer anders. En natuurlijk na de middag een leuke buitenrit, lekker de bossen in.

Woensdag

De woensdag is weer heel anders. Dan hebben we de bekende Pannenkoekenrit naar de Lemelerberg. Ieder jaar weer gewild. Dit houdt in dat er een groep op de pony`s naar de picknickplaats gaat rijden. (in ongeveer 3 uur) En een groep gaat met de huifkar. Op de picknickplaats worden er heerlijke pannenkoeken gegeten. Na de picknick wisselen de groepen. Degene die op de paarden en pony`s heen zijn gereden gaan nu terug in de huifkar en andersom. Als we dan rond drie uur terug zijn ga je je paard of pony lekker na verzorgen van de lange tocht. Dus weer helemaal mooi maken zodat het vrijdag met de wedstrijdjes er weer piekfijn uitziet.

Donderdag

Donderdag heeft weer ongeveer dezelfde dagindeling als maandag en dinsdag. Alleen krijg je een les waarin de proef die je de volgende dag moet rijden op je wedstrijd, wordt uitgelegd en oefen je voor het parcoursje dat je vrijdag gaat springen. Verder is er `s middags geen buitenrit maar ga je `s avonds een schemerrit of nachtrit maken. (sommige met z`n tweeën op een paard en misschien wel op Dirkje ons Belgisch trots)Je vertrekt in het schemer en je komt in het donker terug. Hartstikke leuk, allemaal zonder zadel en veel kleine lichtjes. Gezellig joh...`s Middags is er een toiletteer en versier je pony wedstrijd “Pimp my Pony”. Neem dus veel leuke verkleed spullen mee. Dat wordt naderhand natuurlijk door de jury gekeurd! Je mag ook alvast van thuis leuke dingen meenemen..

Vrijdag

De laatste hele dag van het kamp is aangebroken en tevens ook de spannendste. Vandaag is “Jumping Laarbrug”!!! Nu kun je laten zien wat de deze week hebt geleerd. Je kan meedoen met dressuur en springen. Na de wedstrijdjes is er een heerlijke en gezellige barbecue. Waar iedereen weer een beetje bij kan komen. De prijsuitreiking is `s avonds tijdens de Bonte avond. (Waarvoor je de hele week kan oefenen.) Als het niet helemaal lukt met het bedenken van iets dan zijn wij (de creatieve leiding) er altijd nog die iedere keer weer iets leuks kunnen bedenken.

Zaterdag

Vandaag alleen nog maar je spullen inpakken en dan wordt je om 10.00 uur opgehaald

Extra informatie

We hebben heel veel spellen en activiteiten om te doen deze week. Ook hebben we een zwembad waar je gebruik van kunt maken. Het hangt allemaal een beetje van het weer af wat we kunnen gaan doen en op welke dag we dat kunnen doen. Het is niet fijn als we een kampvuur gaan houden en het regent die avond. Kijk bij de activiteiten wat er zoal te doen is!