+31 529 451655 Een heerlijke week PONYKAMP

Welkom op PONYKAMP Laarbrug

Het leukste ponykamp van Nederland

Prachtige omgeving

Omgeving

Wat informatie over de omgeving van Laarbrug

Vilsteren is nauw verbonden aan het geslacht van Vilsteren. De oudste vermelding waarin dit geslacht gekoppeld wordt aan de plaats Vilsteren is uit 1382. De Bisschop van Utrecht beleent dan o.a. de Hof te Vilsteren aan ridder Herman van Vilsteren. Vilsteren is eeuwenlang een zogenaamd esdorp, met de bijhorende boerderijen, akkers (de essen), natte hooilanden langs de Vecht en "woeste" gronden met schapen. Vanaf het eind van de 18e eeuw krijgt Vilsteren daarnaast een landgoedkarakter. Via o.a. vererving en verdeling van de Marke komt een vrijwel aaneengesloten gebied van ca. 1000 hectare in één hand. De opeenvolgende eigenaren (de families Grootvelt, Helmich en Cremers) zorgen voor de komst van een buitenplaats met park, de kerk, een school, de herberg, de molen en nieuwe boerderijen. Verder worden de woeste gronden ontgonnen en bebost en verfraaien zij het landschap rond het dorp. Dit alles leidt tot wat Vilsteren nu is, een uniek landgoed van ca. 1035 hectare met centraal daarop gelegen de buitenplaats en het landgoeddorp.

Van Ridder Herman tot landgoed Vilsteren

"De kluizenaarshut"

De MussenBelt

Landgoed Vilsteren

Stikkebelt

Landgoed Vilsteren

De Besthmenerberg

Riviertje de Regge bij de Steile Oever

De Besthmenerberg (plaatselijk bekend als Besthemerberg ) is een 34 meter hoge heuvel in de Overijsselse gemeente Ommen nabij de buurtschap Besthmen. De Besthmenerberg is een stuwwal die is ontstaan in de laatste ijstijd. Door het uit het noorden oprukkende landijs zijn in deze fase de Archemerberg, de Lemelerberg, Sallandse heuvelrug en de lagere heuvels bij Daarle en Hoge Hexel gevormd.
Aan de zuidzijde, in de buurtschap Eerde is door erosie door het water van de Regge de zogeheten Steile Oever ontstaan. Op de flanken van de Besthemerberg ligt een fraaie glooiende es, de Besthmeneres.

Steile Oever

"Prachtige natuur"

de Besthmenerberg

Steile Oever

Nabij "de Besthmenerberg"

De lemelerberg

De Lemelerberg met z'n mooie uitkijken.

De "Dikke steen" op de Lemelerberg.
Tussen heide en jeneverbessen staan, even klimmen naar zo’n 78 meter hoogte en dan ... heel Overijssel kunnen overzien tot in Duitsland. Hoe bijzonder is dat? Tijdens een bezoek aan dit grootste natuurterrein van Landschap Overijssel maak je kennis met stille heideterreintjes, mystiek jeneverbesstruweel, loofbos, sprankelende bronnen en stuivende zandvlaktes. Dit veelzijdige terrein nodigt uit om lekker te wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken. Genieten dus. En laat je in het voor- en najaar eens verrassen door een ontmoeting met onze schaapskudde.
Het natuurterrein Lemelerberg bestaat uit de Lemelerberg, Archemerberg, Park 1813, delen van landgoed Archem en de natuurontwikkelingsgebieden Archemermaten en Vossenbelt.

Dikke steen

De Leeuw

Zandhagedis

Oude leeuw

Heide

Mooie bospaden